Časový limit pro iView byl překročen. Současně se zobrazí uplynulý content, který byl uložen do paměti. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Časový limit pro iView byl překročen. V mezipaměti (cache) neexistuje content, který by bylo možno zobrazit. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Žádost o zápis změn ostatních údajů v registru silničních vozidel | Plzeň EPO

Žádost o zápis změn ostatních údajů v registru silničních vozidel

Pokud dojde ke změně údajů zapisovaných do registru vozidel (například změna barvy vozidla, montáž tažného zařízení, změna adresy vlastníka, alternativní rozměr kol), musíte nejpozději do 10 pracovních dnů tuto změnu úřadu oznámit. O změnu údajů žádá provozovatel vozidla, tedy zpravidla jeho vlastník.

 

Co potřebujete?

K žádosti budete potřebovat:

  • osvědčení o registraci silničního vozidla (malý techničák), nejedná-li se o vozidlo vyřazené z provozu na pozemních komunikacích 
  • další doklady osvědčující změnu zapisovaných údajů, pokud se jedná o změny technických údajů o silničním vozidle (například typový list v případě tažného zařízení nebo ráfků)

Pokud se jedná o změnu údajů v registru silničních vozidel na základě výměny podstatné části mechanismu nebo konstrukce silničního vozidla (například výměna motoru za stejný typ), k žádosti budete dále potřebovat:

  • doklad o nabytí této části
  • protokol o technické prohlídce provedené po výměně této podstatné části
  • rozhodnutí o schválení technické způsobilosti po provedené výměně, jedná-li se o přestavbu silničního vozidla

Rozhodnutí o schválení technické způsobilosti po provedené výměně, jedná-li se o přestavbu silničního vozidla, vydá kterýkoliv obecní úřad obce s rozšířenou působností. Vydává jej také Odboru registru vozidel Magistrátu města Plzně.

Kolik to bude stát?

Za zápis každé jednotlivé změny v dokladech k vozidlu zaplatíte 50 Kč.

Poplatek zaplatíte při podání žádosti na pokladně Odboru registru vozidel a řidičů hotově nebo bezhotovostně platební kartou.

Při využití elektronického podání prostřednictvím Portálu dopravy bude správní poplatek snížen o 20%, maximálně o 1000 Kč.

Jak dlouho to bude trvat?

Při osobním podání a doložení všech náležitostí zpravidla na počkání, nejpozději však do 30 dnů ode dne doručení písemné žádosti doložené předepsanými doklady.

Jak a kde podat?

Žádost o zápis změn ostatních údajů v registru silničních vozidel vyřizuje Odbor registru vozidel a řidičů Magistrátu města Plzně

Elektronicky po přihlášení do Portálu dopravy (https://www.portaldopravy.cz/) nebo Portálu občana (https://obcan.portal.gov.cz/prihlaseni). Podmínkou pro přístup do Portálu dopravy či Portálu občana je použití prostředku elektronické identifikace (NIA ID, Mobilní klíč eGovernmentu, bankovní identita ...).

Formulář je také k dispozici na informační přepážce Odboru registru vozidel Magistrátu města Plzně, kde můžete podání vyřídit osobně.

Využijte možnosti objednání na www.uradbezcekani.cz, kde si můžete také prohlédnout obsazenost přepážek v jednotlivých dnech týdne.