Časový limit pro iView byl překročen. Současně se zobrazí uplynulý content, který byl uložen do paměti. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Časový limit pro iView byl překročen. V mezipaměti (cache) neexistuje content, který by bylo možno zobrazit. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Vydání mezinárodního řidičského průkazu | Plzeň EPO

Vydání mezinárodního řidičského průkazu

Mezinárodní řidičský průkaz budete potřebovat při řízení motorového vozidla v zemích, které tento doklad vyžadují (především země mimo Evropskou unii). Mezinárodní řidičský průkaz opravňuje k řízení motorových vozidel v rozsahu vašeho řidičského oprávnění (stejných skupin motorových vozidel).

Pozor, samotný mezinárodní řidičský průkaz vás neopravňuje k řízení na území České republiky, potřebujete vždy mít u sebe český řidičský průkaz.

Existují dva typy mezinárodních řidičských průkazů, liší se délkou platnosti a státy, které je uznávají. Tyto informace si jako žadatel zjišťovat nemusíte, vhodný typ dokladu vám bude úřadem vydán na základě toho, jaké státy uvedete ve formuláři.

Co potřebujete?

  • Platný doklad totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas)
  • Platný řidičský průkaz
  • 1x fotografii 3,5 x 4,5cm

Pokud si přinesete vlastní fotografii, bude vyřízení žádosti rychlejší. Odbor registru vozidel a řidičů Magistrátu města Plzně může zajistit vyhotovení fotografie přímo na přepážce (černobílá fotografie).

Kolik to bude stát?

Za vydání mezinárodního řidičského průkazu zaplatíte správní poplatek ve výši 50 Kč.

Poplatek zaplatíte při podání žádosti na pokladně Odboru registru vozidel a řidičů hotově, nebo bezhotovostně platební kartou.

Jak dlouho to bude trvat?

Při osobním podání a doložení všech náležitostí zpravidla na počkání, nejpozději však do 30 dnů ode dne doručení písemné žádosti doložené předepsanými doklady.

Jak a kde podat?

Žádost o vydání mezinárodního řidičského průkazu vyřizuje Odbor registru vozidel a řidičů Magistrátu města Plzně.

Formulář je k dispozici na informační přepážce Odboru registru vozidel Magistrátu města Plzně, kde můžete podání vyřídit osobně.

Využijte možnosti objednání na www.uradbezcekani.cz, kde si můžete také prohlédnout obsazenost přepážek v jednotlivých dnech týdne.