Časový limit pro iView byl překročen. Současně se zobrazí uplynulý content, který byl uložen do paměti. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Časový limit pro iView byl překročen. V mezipaměti (cache) neexistuje content, který by bylo možno zobrazit. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Stavební povolení | Plzeň EPO

Stavební povolení

Pokud váš stavební záměr překračuje podmínky pro ohlášení stavby, musíte podat žádost o stavební povolení. Týká se to rodinných domů, rekreačních objektů, ale třeba i staveb, které zasahují do nosných konstrukcí domů, mění vzhled stávající stavby nebo je nutné posoudit jejich vliv na životní prostředí. Stavební povolení využijete i v případě, kdy se vám nepodaří zajistit souhlas sousedů s plánovanou stavbou. Stavební povolení je nutné i pro povolení stavby studny nebo jejím prohlubování.

 

Co potřebujete?

K žádosti o stavební povolení doložíte požadované přílohy:

  • Projektovou dokumentaci stavby dle vyhlášky 499/2006 Sb.
  • Plnou moc v případě zastupování
  • Plán kontrolních prohlídek
  • Závazná stanoviska a údaje o splnění požadavků dotčených orgánů
  • Doklady o jednání s účastníky řízení
  • Územní rozhodnutí nebo územní souhlas

Kolik to bude stát?

Za běžný rodinný dům zaplatíce 5 000 Kč, za garáž  1 000 Kč, za doplňkovou stavbu 500 Kč a za studnu 300 Kč. Informace o přesné výši poplatku obdržíte na příslušném úřadu, poplatek zaplatíte po vydání stavebního povolení.

Jak dlouho to bude trvat?

Stavební povolení je vyřízeno do 60 dnů, ve zvláštních případech do 90 dnů.

Jak a kde podat?

Stavební povolení vyřizuje Úřad městského obvodu místně příslušný umístění stavby. Žádost je nutné podat písemně na předepsaném formuláři (příloha č. 9 vyhlášky č. 503/2006 Sb.) včetně příloh. Žádost můžete doručit poštou, pokud máte datovou schránku nebo uznávaný elektronický podpis, můžete žádost podat elektronicky.

  1. Žádost o stavební povolení (ePDF)

Pro elektronické vyplnění formuláře ePDF a možnost podepsání uznávaným elektronickým podpisem formulář stáhněte a použijte aplikaci Acrobat Reader verze 7.0 a vyšší.