Časový limit pro iView byl překročen. Současně se zobrazí uplynulý content, který byl uložen do paměti. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Časový limit pro iView byl překročen. V mezipaměti (cache) neexistuje content, který by bylo možno zobrazit. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Žádost o vydání rybářského lístku | Plzeň EPO

Žádost o vydání rybářského lístku

Pokud se chcete věnovat lovu ryb, potřebujete rybářský lístek, který můžete získat při splnění kvalifikačních předpokladů (osvědčení o vykonání zkoušek, nebo jste již držitelem rybářského lístku). Rybářský lístek může být vydán občanu ČR i cizinci, u dětí do 15 let se souhlasem zákonného zástupce.

 

Co potřebujete?

  • Platný doklad totožnosti.
  • Doklad o získané kvalifikaci (osvědčení o získané kvalifikaci, předchozí rybářský lístek, osvědčení o vykonání zkoušky na rybářského hospodáře nebo jeho zástupce nebo na rybářskou stráž).
  • Platný rybářský lístek nebo licenci vydané v zemi, jejímž jste občanem (platí pro cizince).
  • Potvrzení školy o studiu ve studijních oborech, popřípadě učebních oborech s výukou rybářství nebo potvrzením o výkonu povolání nebo funkce v oblasti rybářství na území České republiky (doložení z důvodu platby nižšího poplatku).

Kolik to bude stát?

Vydání rybářského lístku s dobou platnosti:

  • 30 dní 200 Kč
  • 10 let 500 Kč
  • 10 let pro osoby studující rybářství nebo osoby, které zajišťují rybářství v rámci svého povolání nebo funkce 250 Kč
  • na dobu neurčitou pro všechny osoby 1000 Kč

Jak dlouho to bude trvat?

Žádost je zpravidla vyřízena na počkání, nejpozději pak do 30 dnů.

Jak a kde podat?

Žádost o vydání rybářského lístku vyřizuje Úřad městského obvodu místně příslušného k bydlišti žadatele. Žádost lze podat osobně nebo písemně na předepsaném formuláři. Pokud máte datovou schránku nebo elektronický podpis, můžete žádost podat elektronicky. 

  1. Formulář žádosti o vydání rybářského lístku (PDF)
  2. Formulář žádosti o vydání rybářského lístku - dítě (PDF)

Co dál

Nezapoměňte, že si musíte ještě koupit povolenku k lovu ryb na mimopstruhové nebo pstruhové rybářské revíry. Povolenku získáte u místní rybářské organizace.