Časový limit pro iView byl překročen. Současně se zobrazí uplynulý content, který byl uložen do paměti. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Časový limit pro iView byl překročen. V mezipaměti (cache) neexistuje content, který by bylo možno zobrazit. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Žádosti o informace | Plzeň EPO

Žádosti o informace

Právo na přístup k informacím definuje zákon č. 106/1999 Sb., Zákon o svobodném přístupu k informacím. Na základě tohoto zákona můžete požádat o poskytnutí informací, kterými je jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči, zejména obsah písemného záznamu na listině, záznamu uloženého v elektronické podobě nebo záznamu zvukového, obrazového nebo audiovizuálního.  

Poskytovatelem informací je povinný subjekt, kterým je v případě města Plzně Magistrát města Plzně a městské obvody Plzeň 1 až 10. Žádost o informace se podává u povinného subjektu, k jehož působnosti se požadované informace vztahují.

Povinně zveřejňované informace najdete na webových stránkách města Plzně a městských obvodů:

 

Co potřebujete?

  • K podání písemné žádosti nemusíte nic dokládat.
  • Z žádosti musí být zřejmé, kterému subjektu je určena, a že se domáháte poskytnutí informace ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.
  • V žádosti uveďte jméno, příjmení, datum narození, adresu místa trvalého pobytu (případně adresu bydliště nebo adresu pro doručování), v případě právnické osoby uveďte název, identifikační číslo osoby, adresu sídla (případně adresu pro doručování).

Kolik to bude stát?

Pokud za poskytnutí informace bude požadováno uhrazení nákladů (spojených s pořízením kopií, opařením technických nosičů dat, odesláním informace, mimořádně rozsáhlým vyhledáváním), budete o jejich výši písemně informováni. Informace pak bude poskytnuta až po zaplacení požadované úhrady. Jednotlivé sazebníky úhrad jsou zveřejněny na webových stránkách příslušného povinného subjektu (Magistrát města Plzně, městské obvody Plzeň 1 až 10), k jehož působnosti se požadovaná informace vztahuje.

Jak dlouho to bude trvat?

Pokud není žádost o informace odmítnuta, je informace poskytnuta nejpozději do 15 dnů ode dne přijetí žádosti nebo ode dne jejího doplnění. Lhůta může být prodloužena ze závažných důvodů, nejvýše však o deset dní. Závažnými důvody jsou: 

  • vyhledání a sběr požadovaných informací v jiných úřadovnách, které jsou oddělené od úřadovny vyřizující žádost, 
  • vyhledání a sběr objemného množství oddělených a odlišných informací požadovaných v jedné žádosti,
  • konzultace s jiným povinným subjektem, který má závažný zájem na rozhodnutí o žádosti, nebo mezi dvěma nebo více složkami povinného subjektu, které mají závažný zájem na předmětu žádosti.

Jak a kde podat?

Informace poskytuje Magistrát města Plzně a městské obvody Plzeň 1 až 10 na základě žádosti. Žádost můžete podat ústně nebo písemně na předepsaném formuláři nebo volnou formou. 

Písemnou žádost můžete zaslat poštou nebo doručit osobně. Žádost můžete podat také elektronicky (bez nutnosti uznávaného elektronického podpisu), doručením na elektronickou adresu podatelny nebo do datové schránky povinného subjektu. Můžete využít také elektronický formulář.

  1. MMP_Žádost o informaci (ePDF)
  2. MO 1_Žádost o informaci (ePDF)
  3. MO 2_Žádost o informaci (ePDF)
  4. MO 3_Žádost o informaci (ePDF)
  5. MO 4_Žádost o informaci (ePDF)
  6. MO 5_Žádost o informaci (ePDF)
  7. MO 6_Žádost o informaci (ePDF)
  8. MO 7_Žádost o informaci (ePDF)
  9. MO 8_Žádost o informaci (ePDF)
  10. MO 9_Žádost o informaci (ePDF)
  11. MO 10_Žádost o informaci (ePDF)

Pro elektronické vyplnění formuláře ePDF formulář stáhněte a použijte aplikaci Acrobat Reader verze 7.0 a vyšší.