Časový limit pro iView byl překročen. Současně se zobrazí uplynulý content, který byl uložen do paměti. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Časový limit pro iView byl překročen. V mezipaměti (cache) neexistuje content, který by bylo možno zobrazit. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Sociálně - právní ochrana dětí | Plzeň EPO

Sociálně - právní ochrana dětí

Sociálně-právní ochranou dětí se rozumí zejména ochrana práva dítěte na příznivý vývoj a řádnou výchovu, ochrana oprávněných zájmů dítěte, včetně ochrany jeho jmění a působení směřující k obnovení narušených funkcí rodiny. S ohledem na citlivost řešených problémů v rámci ochrany práv dítěte v okruhu rodinných a mezilidských vztahů je nezbytnou podmínkou osobně vést rozhovor o konkrétním řešení situace v rodině nebo širší rodině (prarodiče, přímý příbuzní apod.).

Poradenství poskytuje úřad na základě trvalého bydliště dítěte:

  • Pro občany města Plzně poskytuje poradenství v oblasti sociálně – právní ochrany dětí příslušný úřad městského obvodu dle adresy trvalého bydliště dítěte.
  • Pokud má dítě trvalý pobyt na území obcí Chválenice, Letkov, Lhůta, Losiná, Mokrouše, Nezbavětice, Nezvěstice, Starý Plzenec, Šťáhlavy, Štěnovický Borek, Tymákov, Chrást, Dýšina a Kyšice, můžete požádat o poradenství v oblasti sociálně – právní ochrany dětí na Odboru státní sociální péče Magistrátu města Plzně.

Co potřebujete?

  • Platný doklad totožnosti

Kolik to bude stát?

Služba je poskytována bezplatně.

Jak dlouho to bude trvat?

Nejsou stanoveny žádné lhůty, žádost bude projednána v souladu s platnými právními předpisy.

Jak a kde podat?

Pro občany města Plzně poskytuje službu Úřad městského obvodu místně příslušného k bydlišti dítěte, kde vám pověření pracovníci poskytnou veškeré potřebné informace a odborné poradenství. Službu od 1.1.2020 vykonávají pouze Úřady městských obvodů Plzeň 1 - 4, které ji poskytují občanům z menších obvodů takto:

  • ÚMO 1 vykonává i pro ÚMO 5-Křimice, ÚMO 7-Radčice a ÚMO 9-Malesice
  • ÚMO 2-Slovany vykonává i pro ÚMO 8-Černice
  • ÚMO 3 vykonává i pro ÚMO 6-Litice a ÚMO 10-Lhota
  • ÚMO 4 vykonává jen pro tento městský obvod

Pokud má dítě trvalý pobyt na území obcí Chválenice, Letkov, Lhůta, Losiná, Mokrouše, Nezbavětice, Nezvěstice, Starý Plzenec, Šťáhlavy, Štěnovický Borek, Tymákov, Chrást, Dýšina a Kyšice, kontaktujte Odbor státní sociální péče Magistrátu města Plzně.

Kontaktní informace