Časový limit pro iView byl překročen. Současně se zobrazí uplynulý content, který byl uložen do paměti. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Časový limit pro iView byl překročen. V mezipaměti (cache) neexistuje content, který by bylo možno zobrazit. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Služby romského poradce | Plzeň EPO

Služby romského poradce

Pokud potřebujete využít služeb romského poradce, můžete se obrátit na Odbor dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

Romský poradce koordinuje plnění úkolů napomáhajících výkonu práv příslušníků romské menšiny a integraci příslušníků romské menšiny do společnosti v Plzni.

Náplň práce romského poradce:

    • Spolupracuje s Krajským úřadem Plzeňského kraje a podílí se tak na vypracování Zprávy o stavu romské menšiny v České republice.
    • Spolupracuje s Odborem bezpečnosti a prevence kriminality MMP, Policií ČR a MP – konkrétně s asistenty prevence kriminality, při monitorování situace v rizikových místech a podílí se na návrhu vhodných preventivních opatření. Nabízí podporu, metodické konzultace a vzdělávání v oblasti romské problematiky.
    • Spolupracuje s dalšími odbory MMP a podílí se na implementaci problematiky spojené se sociálním vyloučením do sociálních služeb města Plzně.
    • Spolupracuje s NNO při řešení záležitostí Romů, podporuje síťování sociálních služeb i realizaci případových konferencí. Nabízí NNO podporu, metodické konzultace při jednání s institucemi nebo s romskými klienty, a vzdělávání v oblasti romské problematiky.
    • Informuje o dotačních titulech MMP, Krajského úřadu a Úřadu vlády ČR organizacím, které se zaměřují na podporu romské integrace.
    • Spolupracuje s Romy, kteří potřebují podporu při začleňování do společnosti a při hájení svých práv a oprávněných zájmů.
    • Napomáhá řešení sporů mezi Romy a dalšími účastníky sporu.
    • Realizuje přímý kontakt s představiteli romské menšiny a zprostředkování komunikace mezi nimi a veřejnými institucemi.
    • Spolupracuje s dalšími odbory MMP a NNO při tvorbě plánů a vytváření koncepčních materiálů v oblasti sociálního začleňování.

Co potřebujete?

K využití služeb romského poradce nemusíte dokládat žádnou žádost.

Kolik to bude stát?

Neplatíte žádné poplatky.

Jak dlouho to bude trvat?

Dle povahy projednávané věci, nejsou stanoveny žádné lhůty.

Jak a kde podat?

O službu romského poradce můžete požádat osobně, telefonicky, emailem nebo dopisem na Odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování, oddělení sociálního začleňování Magistrátu města Plzně