Časový limit pro iView byl překročen. Současně se zobrazí uplynulý content, který byl uložen do paměti. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Časový limit pro iView byl překročen. V mezipaměti (cache) neexistuje content, který by bylo možno zobrazit. Pro vyvolání aktualizovaného contentu zvolte 'Nové zavedení'. Musíte případně počkat, než paměť vyvolá content ze zdroje. Nové zavedení
Jednotné kontaktní místo - podnikání v EU, přeshraniční poskytování služeb | Plzeň EPO

Jednotné kontaktní místo - podnikání v EU, přeshraniční poskytování služeb

Pokud chcete začít s podnikáním  a nevíte, jak na to, můžete se obrátit na Jednotné kontaktní místo (dále JKM). 

JKM jsou zacílena na pomoc podnikatelům v oblasti poskytování služeb. Úlohou jednotného kontaktního místa je především usnadnění vstupu do podnikání. Konzultace a další odbornou pomoc zde získají všichni podnikatelé, tedy jak fyzické, tak právnické osoby. JKM jsou součástí celoevropské sítě, díky čemuž mohou pomoci i v případě podnikání v jiném členském státě EU, EHP nebo Švýcarské konfederaci.

V České republice bylo zřízeno také elektronické JKM.

 

Co potřebujete?

Pro získání informací nemusíte nic dokládat.

Kolik to bude stát?

Služba je poskytována bezplatně.

Jak dlouho to bude trvat?

Do 7 dní, u složitějších dotazů dle potřeby.

Pracovníci JKM se snaží zprostředkovat podnikateli žádané informace v co nejkratším čase. V případě informací ze zahraničí, či jinak složitých dotazů, si však jejich získání a ověření může vyžádat delší čas. V tomto případě tedy nelze garantovat poskytnutí odpovědí na počkání.

Jak a kde podat?

Činnost JKM zajišťuje Živnostenský úřad Magistrátu města Plzně, oddělení správní a metodické, jako jediné kontaktní místo v Plzeňském kraji. Dotazy je možné podat osobně, prostřednictvím adresy jkm@plzen.eu nebo telefonicky na níže uvedených číslech:

  • Ing. Radka Vaníková: +420 378 034 814
  • Lucie Pasternaková: +420 378 034 816

Dotazy je možné pokládat i prostřednictvím elektronické aplikace Online dotaz podnikatele na adrese http://www.businessinfo.cz/cs/online-nastroje/online-dotaz.html. Podrobnější informace lze rovněž nalézt na stránkách  www.businessinfo.cz.